nieuws

Apeldoorn sloopt flink deel hoogbouw

bouwbreed Premium

apeldoorn – Van de tien flats in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen gaan er vijf tegen de vlakte. Een zesde wordt gestript en van een nieuwe schil voorzien. De ongeveer zeshonderd woningen die daarmee verdwijnen maken zo plaats voor 450 nieuwe woningen. Daarvan zijn er 240 grondgebonden en 210 appartement. Behalve de flats sneuvelen ook 26 […]

apeldoorn – Van de tien flats in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen gaan er vijf tegen de vlakte. Een zesde wordt gestript en van een nieuwe schil voorzien.

De ongeveer zeshonderd woningen die daarmee verdwijnen maken zo plaats voor 450 nieuwe woningen. Daarvan zijn er 240 grondgebonden en 210 appartement. Behalve de flats sneuvelen ook 26 seniorenwoningen. De buurt die ontstaat krijgt een groenere uitstraling. Door ingrepen in de infrastructuur wordt de verkeersdruk op de buurt minder.

Dat staat in het masterplan voor de Tannhauserstraat dat de gemeente week heeft gepresenteerd.

Reageer op dit artikel