nieuws

Alsnog mer voor uitbreiding recreatiepark Beekse Bergen

bouwbreed Premium

hilvarenbeek – Er zal alsnog een milieueffectrapportage (mer) worden uitgevoerd voor de uitbreiding en vernieuwing van recreatiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Exploitant Libéma wil die procedure zo snel mogelijk aanvangen.

Dat laat Libéma weten in een reactie op de uitspraak van de Raad van State eerder deze maand naar aanleiding van bezwaren van de Brabantse Milieufederatie (BMF) tegen het bestemmingsplan dat de uitbreiding regelt.

De Raad keurde het goedgekeurde bestemmingsplan af vanwege het ontbreken van een mer. Met de uitbreiding van Beekse Bergen verwacht Libéma een groei van minimaal 350.000 bezoekers. In dat geval is een mer noodzakelijk, oordeelde de Raad van State.

De uitspraak is een forse tegenvaller voor Libéma, die al jaren bezig is met de plannen. Door het laten uitvoeren van een mer wil de exploitant proberen de uitbreiding alsnog in dezelfde opzet te realiseren. Dat kost minimaal 2,5 jaar, verwacht een woordvoerder.

Ondertussen bekijkt Libéma samen met de provincie of met behulp van een artikel 19 procedure alvast kleinere vernieuwingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld uitbreiding van het overdekte zwembad en bijplaatsen van stacaravans.

Libéma ziet geen aanleiding voor een gesprek met de BMF, die meer bezwaren had dan alleen het ontbreken van een mer. Eerder sloten andere Brabantse attractieparken overeenkomsten met de BMF over natuurcompensatie bij uitbreiding. Als de mer eenmaal in orde is, verwacht Libéma dat de BMF geen reden meer heeft voor bezwaren.

Reageer op dit artikel