nieuws

A12 krijgt stil asfalt en geluidarme voegen

bouwbreed Premium

arnhem – Rijkswaterstaat begint vanavond op aandringen van omwonenden op de A12 bij Arnhem met de aanleg van geluidreducerend tweelaags stil asfalt. De vier viaducten in het tracé krijgen een nieuw soort geluidarme voegovergang. Het tweelaags asfalt vermindert de geluidhinder van het verkeer. Een aantal andere eigenschappen van het materiaal kan nu worden getest. Zo […]

arnhem – Rijkswaterstaat begint vanavond op aandringen van omwonenden op de A12 bij Arnhem met de aanleg van geluidreducerend tweelaags stil asfalt. De vier viaducten in het tracé krijgen een nieuw soort geluidarme voegovergang.

Het tweelaags asfalt vermindert de geluidhinder van het verkeer. Een aantal andere eigenschappen van het materiaal kan nu worden getest. Zo wil Rijkswaterstaat op de A12 een verkorting van de remweg onderzoeken op het nieuwe asfalt.

Bovendien wordt op de vluchtstrook asfalt met wat grovere korrels en iets grotere openingen gelegd om te beproeven of daardoor het vuil beter wordt afgevoerd.

De werkzaamheden duren tot uiterlijk 1 augustus en worden doordeweeks alleen in de avond en nacht uitgevoerd. Het plaatsen van de voegovergangen gebeurt in de weekenden van 25 juni en 16 juli, ook in de avond en nacht. Dan zijn minder rijstroken beschikbaar, maar dat levert in deze verkeersluwe uren volgens Rijkswaterstaat weinig hinder voor het verkeer op.

Reageer op dit artikel