nieuws

Zwolle druk met Schaepmanterrein

bouwbreed Premium

zwolle – Het Zwolse gemeentebestuur heeft een programma van eisen klaar voor het Schaepmanterrein in die stad. De lakfabriek verhuist naar Kampen en wil de huidige locatie op het Zwolse Noordereiland verkopen aan ontwikkelaar Vastbouw uit Rijssen.

Wat de gemeente betreft wordt de locatie samen ontwikkeld met twee aangrenzende terreinen. Daarvoor overlegt de vastgoedontwikkelaar met de huidige eigenaren over koop.

De gemeente wil dat wonen de hoofdfunctie wordt van de nieuwe buurt. Van de in totaal 30.000 vierkante meter te bebouwen oppervlak, mag 800 vierkante meter worden besteed voor winkelruimte. Wel mogen de woningen met praktijkruimten worden gecombineerd. Tot de mogelijkheden behoren verder een hotel, een restaurant en maximaal twee andere horecavestigingen. Ook ziet de gemeente wel wat in vestiging van cultuurfuncties. Voor alle invullingen geldt dat het parkeren niet in de openbare ruimte, maar op de eigen grond geschiedt, maar een openbare parkeermogelijkheid wordt niet uitgesloten.

Verder gaat de gemeente uit van een bebouwing van veertien meter hoog, met uitzonderingen van hier en daar twintig meter. Een bouwelement mag als een soort �marker� tot dertig meter de lucht in. Er moet rekening worden gehouden met de ligplaatsen van woonschepen aan de grachten en aan de kade moet de bebouwing op drie punten worden doorbroken. Verder moet er duurzaam worden gebouwd en moeten er meerdere architecten aan te pas komen om een gevarieerde buurt te krijgen .

De ontwikkelaar en de lakfabriek zijn al met plannen bezig.

Zodra het stedenbouwkundig programma van eisen door de raad is, dienen zij hun plannen in. Begin juli denkt de gemeente dan met een artikel 19 procedure te kunnen beginnen. Uiterlijk begin 2006 ligt er een geldige bouwvergunning is de verwachting: de sloop zou een jaar eerder kunnen beginnen.

Reageer op dit artikel