nieuws

Züblin ziet orderportefeuille groeien

bouwbreed

stuttgart – Züblin ziet dit jaar nog geen opleving van de Duitse bouwconjunctuur. Tegenvallende economische groei, grote leegstand in de kantoren en overheden met de hand op de knip zijn voor het concern uit Stuttgart de belangrijkste oorzaken achter de stagnerende vraag.

Vorig jaar kromp de winst van Züblin met 11 procent tot slechts 1,3 miljoen euro. Als argument voor de matige prestatie geven de Zwaben de – door de markt gedwongen – beperking van de ontwikkelingsactiviteiten en vertraging bij enkele grote projecten. Bijna eenvijfde van het werk kwam uit het buitenland. Züblin haalde vorig jaar voor 1,4 miljard euro aan nieuwe opdrachten binnen. Het volume ligt 9 procent boven het niveau van 2002. De orderportefeuille per 31 december was met 1,2 miljard aan projecten 23 procent beter gevuld dan een jaar voordien.

Het resultaat van de operationale activiteiten daalde vorig jaar van 16 tot 9 miljoen euro. Züblin verwacht al de verliesgevende buitenlandse activiteiten in de loop van dit jaar te kunnen afronden.

Gezien de goede resultaten van de eerste drie maanden van het jaar en de genomen herstructureringsmaatregelen denkt Züblin dit jaar de prestaties van 2004 te zullen verbeteren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels