nieuws

WoodChallenge nieuwe houtprijs voor studenten

bouwbreed

almere – De Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Centrum Hout hebben de WoodChallenge ingesteld. Deze jaarlijkse prijsvraag beloont initiatieven van studenten die leiden tot verbetering van het imago of het gebruik van hout.

De nieuwe houtprijs staat open voor verschillende disciplines van technische hogescholen en universiteiten. Centrum Hout nodigt behalve studenten Bouwkunde en Civiele Techniek namelijk ook studenten uit van onder meer studierichtingen als Technische bedrijfskunde, architectuur, milieukunde en biochemie.

De prijs kent drie categorieën: eindexamenprojecten, techniek en commercieel. Behalve eindexamenprojecten vallen in de eerste categorie ook afstudeerscripties, stageprojecten en promotieonderzoeken die een relatie leggen met hout of ideeën uitwerken over innovatief houtgebruik. Binnen techniek staan nieuwe toepassingsvormen, producten, technieken en het inventief uitnutten van de houteigenschappen centraal.

In de derde categorie is ruimte voor innovatieve ideeën, communicatiestrategieën of hulpmiddelen om hout te promoten, in de markt te zetten of commercieel aantrekkelijk te maken.

De deelnemers strijden om de WoodChallenge-bokaal en de prijswinnaars van elke categorie ontvangen duizend euro. Op 1 augustus sluit de inschrijvingsdatum. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Hout 2004 in Rotterdam, 26 tot en met 30 oktober.

Reageer op dit artikel