nieuws

Woningbouw Brabant alarmerend laag

bouwbreed

DEN BOSCH – Het niveau van de woningbouw in Noord-Brabant is alarmerend laag. In de eerste vijf maanden van 2004 hebben de gemeenten plannen ingediend voor de bouw van bijna 2500 nieuwe huizen.

De provincie heeft eerder becijferd dat dit jaar minstens bijna 12.000 nieuwe huizen moeten worden gebouwd om aan de bestaande vraag te kunnen voldoen. Een woordvoerder van de provincie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

In april heeft de provincie slechts de plannen voor de bouw van 550 woningen kunnen goedkeuren. De problemen worden volgens de zegsman onder meer veroorzaakt doordat corporaties minder huurwoningen bouwen en koopwoningen duur zijn. Ook veroorzaken lokale procedures nogal eens vertraging. De provincie wil voortaan elke maand de meest actuele cijfers publiceren. “Op die manier hopen we het probleem inzichtelijk te maken”, aldus de woordvoerder. Ook wil de provincie met de gemeenten in regionaal verband harde afspraken maken over het aantal nieuw te bouwen woningen. Daarnaast loopt al een aantal experimenten waardoor gemeenten meer mogelijkheden krijgen om te bouwen voor mensen die voor het eerst een woning kopen. (anp)

Reageer op dit artikel