nieuws

Westo negeert afwijzing bouw nieuwe vuilverbrander

bouwbreed

coevorden/emlichheim – Westo Prefab Betonsystemen legt de verpletterende uitslag van het in Duitsland gehouden referendum volledig naast zich neer.

Hoewel 92 procent van de stemmers in Emlichheim de nieuwbouw van de omstreden vuilverbrander op het Europark bij Coevorden afgelopen zondag overduidelijk afwees, continueert Westo de procedures die moeten leiden tot de nieuwbouw. Dat heeft het bedrijf in een verklaring bekendgemaakt.

Eerder sprak ook de gemeenteraad van Coevorden zich uit tegen de nieuwbouwplannen van Westo. Toch bezit het bedrijf aan Duitse zijde al grond voor de vuilverbrander en zegt Westo ook voor de Nederlandse grond �keiharde toezeggingen� te hebben van Europark GmbH, die de grondverkoop regelt. Het bedrijf ontleent de legitimatie om door te gaan met de bouw aan de vijf jaar oude bestemmingsplannen in zowel Duitsland als Nederland, waarin de komst van de vuilverbrander wordt toegestaan.

Pikant detail is dat de gemeenteraad van Emlichheim, die na de referendumuitslag wel verplicht is naar de bewoners te luisteren, formeel niet de beslissende instantie is. Uiteindelijk beslist de Bezirksregierung in Oldenburg over de bouwvergunning.

Momenteel werkt Westo aan verbeteringen en aanpassingen, die de schadelijke uitstoot van de vuilverbrander drastisch moeten verminderen. Als Westo die uitstoot beperkt, bestaat alsnog de kans dat de vuilverbrander er komt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels