nieuws

Warmtepompen van Stiebel Eltron getest

bouwbreed

den bosch – TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie heeft het opwekkingsrendement vastgesteld van de warmtepompen WPF 5, 7, 10, 13 en 18 van Stiebel Eltron. De onderzoeksinstantie legde de bevindingen vast in een gelijkwaardigheidsverklaring. Het Bossche bedrijf liet TNO warmtepompen keuren die energie uit grondwater halen met een haal- en retourbron en met gebruik van […]

den bosch – TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie heeft het opwekkingsrendement vastgesteld van de warmtepompen WPF 5, 7, 10, 13 en 18 van Stiebel Eltron. De onderzoeksinstantie legde de bevindingen vast in een gelijkwaardigheidsverklaring.

Het Bossche bedrijf liet TNO warmtepompen keuren die energie uit grondwater halen met een haal- en retourbron en met gebruik van een aardsonde. De rendementen zijn bepaald bij drie temperatuurbereiken. Deze testen tonen volgens Stiebel Eltron duidelijk aan dat rendementen van warmtepompsystemen zeer hoog zijn.

Als voorbeeld noemt de leverancier de WPF 7. Deze komt bij toepassing van een haal- en retourbron op 615 procent in de berekening van Stiebel Eltron bij een ontwerpaanvoertemperatuur van 0 tot 35 graden Celsius.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels