nieuws

Vastgoed niet gebaat bij andere fiscale status

bouwbreed

amsterdam – Het Philips Pensioenfonds heeft werkelijk geen begrip voor suggesties om vastgoedbeleggingen een andere fiscale status te geven. Als de overheid vastgoedbeleggingen van pensioenfondsen wil aanmerken als ondernemingsactiviteiten, dan wordt de mogelijkheid kantoren en woongebouwen te financieren ernstig belemmerd, zo heeft J. Snippe gisteren namens het Philips Pensionfonds en beheerder Schootse Poort verklaard.

Snippe kwam met zijn waarschuwing bij de start van de bouw van Eurocenter. Bouwfonds Ontwikkeling realiseert in het voormalige Drentepark, de oostelijke entree van de Zuidas twee gebouwen met bijna 21.000 vierkante meter kantoren en een woontoren met ruim tachtig appartementen. Zij vormen rond 2007 de eerste dure huurwoningen op de Zuidas. Het Philips Pensioenfonds verwacht de appartementen te verhuren aan tweeverdieners, senioren en expats. Voor de kantoren hebben zich nog geen gegadigden gemeld.

De drie gebouwen in glas, staal en verschillende soorten baksteen zijn ontworpen door architect René Steevenz van bureau PPKS uit Chicago. Ze komen te liggen in een door landschapsarchitect Copijn ontworpen bijzondere landschapstuin. Minister Dekker van VROM verrichtte de officiële starthandeling. Bij de integrale ontwikkeling van de Zuidas als internationale vestigingplaats voor hoogwaardige zakelijke dienstverlening hoort volgens haar ruimte voor wonen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels