nieuws

Van Leeuwen Buizen profiteert van Chinese staalhonger

bouwbreed

zwijndrecht – Van Leeuwen Buizen vaart wel bij de stijgende staalprijzen. De handelsonderneming heeft in de eerste maanden van het jaar flink geprofiteerd van de Chinese staalhonger.

Het bedrijf noemt een terugslag op de staalmarkt in de tweede helft van het jaar niet ondenkbaar.

Van Leeuwen ziet lichtpuntjes in zowel het Midden-Oosten als het Verre Oosten. Door verbetering van de organisatie verwacht het bedrijf over een breed front zijn marktaandeel te kunnen vergroten. Gerekend wordt op het behalen van een grotere winst dan vorig jaar.

Door onderbrenging van de Duitse activiteiten in een joint venture met Benteler Handel daalde de omzet vorig jaar met 12 procent tot 356 miljoen euro. De winst verdubbelde tot 1,2 miljoen euro. Het verbetering van het resultaat werd vooral behaald buiten Europa. Een rol speelden tevens kostenbesparingen en lagere rentelasten. De solvabiliteit van het bedrijf steeg tot 39,6 procent.

Reageer op dit artikel