nieuws

Snelbinder te klein voor fietstas

bouwbreed

nijmegen – Trapte minister Peijs (verkeer) nog probleemloos de nieuwe Nijmeegse fietsbrug Snelbinder over toen zij die onlangs opende, fietsers met fietstassen moeten een stukje om. Dat geldt in elk geval voor de fietsers die via een van de toegangstrappen bij de brug willen komen. Het gootje waarin zij dan hun fiets mee omhoog kunnen […]

nijmegen – Trapte minister Peijs (verkeer) nog probleemloos de nieuwe Nijmeegse fietsbrug Snelbinder over toen zij die onlangs opende, fietsers met fietstassen moeten een stukje om.

Dat geldt in elk geval voor de fietsers die via een van de toegangstrappen bij de brug willen komen. Het gootje waarin zij dan hun fiets mee omhoog kunnen trekken zit zo dicht op de balustrade dat een fiets met fietstassen er niet langs kan.

“Het probleem is inmiddels erkend”, zegt woordvoerder P. van der Steen van ProRail. De berichten van het onhandige gootje bereikten de organisatie al snel nadat fietsers in de praktijk tegen het probleem aanliepen. “Gelukkig is het probleem technisch wel oplosbaar. Mogelijk is het al voldoende om het gootje 10 centimeter te verplaatsen. We zullen de Nijmeegse wethouder op de hoogte brengen en dan wordt het gootje zo snel mogelijk aangepast”, luidt de belofte.

Reageer op dit artikel