nieuws

Purmerend past 500 balkons aan

bouwbreed

PURMEREND – Bijna vijfhonderd balkons in de wijk Wheermolen in Purmerend worden voorzien van een extra veiligheidsvoorziening. Zo heeft woningstichting Wherestad in een brief aan de bewoners verklaard. Volgens Wherestad zijn de hekken 1 meter hoog en is bij de renovatie volledig voldaan aan de normen van het Bouwbesluit. Toch zag vorige week een tweejarig […]

PURMEREND – Bijna vijfhonderd balkons in de wijk Wheermolen in Purmerend worden voorzien van een extra veiligheidsvoorziening. Zo heeft woningstichting Wherestad in een brief aan de bewoners verklaard.

Volgens Wherestad zijn de hekken 1 meter hoog en is bij de renovatie volledig voldaan aan de normen van het Bouwbesluit. Toch zag vorige week een tweejarig meisje kans over het balkonhek van de ouderlijke woning te klimmen. Vervolgens viel zij via de open ruimte tussen het eigenlijke hek en de bovenste balustrade van éénhoog naar beneden. Het meisje is er wonderwel vanaf gekomen. Zij hield aan de valpartij slechts schaafwonden over.

Wherestad-directeur T. Oud erkent nu dat de balkonhekken onveilig zijn. De ruimte tussen het hekwerk en de balustrade moet alsnog worden afgesloten. Over de beste oplossing wordt op korte termijn overleg gevoerd met de architect van de onlangs gerenoveerde flatwoningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels