nieuws

Project Hofeiland Hoogvliet koppelt bouwen en natuur

bouwbreed

hoogvliet – De partners van het project Natuur en Bouwen hebben gisteren een bijzonder eerste steentje gelegd op het Hofeiland in Hoogvliet. Hier bouwt BAM Woningbouw 125 huurwoningen en 27 koopwoningen met bakstenen waarvan de klei op natuurvriendelijke wijze is gewonnen.

Woonbron Maasoevers, deelgemeente Hoogvliet, Vestia Rotterdam, het Wereld Natuur Fonds en Wienerberger Bricks hebben eerder een intentieverklaring �Natuur en Bouwen� ondertekend om bouwen en natuurontwikkeling aan elkaar te koppelen.

Wienerberger graaft de klei bij de Waal �reliëfvolgend� af waardoor het rivierecosysteem terugkeert in de vorm van nevengeulen. Hierdoor ontstaat nieuwe natuur. Voor iedere baksteen draagt Wienerberger financieel bij aan het project. Het Wereld Natuur Fonds investeert dit weer in het brakwatergetijdegebied bij de Oude Maas, niet ver van Hoogvliet, waar unieke flora en fauna voorkomt.

De corporaties varen er op hun beurt ook wel bij. “We zitten al onder de rook van de industrie. Als onze bewoners voor een half uurtje fietsen in de natuur ook nog eens twee uur moeten rijden, is wat natuur in de buurt zeker geen overbodige luxe”, aldus J. van Eenennaam van Woonbron Maasoevers.

Het Hofeiland vormt samen met woontoren het Oosterbaken de eerste fase van het Oedevlietsepark, waar de komende jaren duizenden woningen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel