nieuws

Prepensioen op agenda Voorjaarsoverleg

bouwbreed

den haag – Werkgevers, de vakbeweging en het kabinet gaan toch proberen om tijdens het Voorjaarsoverleg op 18 mei een akkoord te sluiten over de toekomst van het prepensioen en een spaarregeling voor verlof. Het standpunt van het kabinet en het voorstel van een meerderheid van de sociale partners is niet in beton gegoten. Dat […]

den haag – Werkgevers, de vakbeweging en het kabinet gaan toch proberen om tijdens het Voorjaarsoverleg op 18 mei een akkoord te sluiten over de toekomst van het prepensioen en een spaarregeling voor verlof. Het standpunt van het kabinet en het voorstel van een meerderheid van de sociale partners is niet in beton gegoten.

Dat bleek gisteren na overleg tussen de partijen. Het kabinet besloot vorige week nog dat werknemers niet langer belastingvrij mogen sparen voor hun vroegpensioen. Het nam die beslissing omdat werkgevers- en werknemersorganisaties de deadline van 1 mei voor een onderling akkoord over prepensioen en verlofsparen niet hadden gehaald.

Volgens onderhandelaars A. Jongerius van de vakcentrake FNV en A. van Delft van ondernemersorganisatie MKB-Nederland heeft het ministerie van Sociale Zaken nu toegezegd dat het onderwerp toch op de agenda zal staan.

Tijdens dit overleg praten de vakbeweging, de werkgeversorganisaties en het kabinet daarnaast over de stand van de economie, de stijgende lokale lasten door gemeenten en provincies en de vernieuwing van het stelsel van de gezondheidszorg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels