nieuws

Nijmegen trekt geld uit voor Oude Stad

bouwbreed Premium

nijmegen – Nijmegen beloont particuliere investeringen in cultuurhistorische panden in de Oude Stad met subsidies van maximaal 100.000 euro per project. Het betreft het gebied met veel karakteristieke panden waarin bovendien vaak bijzondere winkeltjes te vinden zijn. De uitstraling van het stadsdeel is achtergebleven bij andere stadsdelen waarin onlangs tijd, geld en energie is gestoken. […]

nijmegen – Nijmegen beloont particuliere investeringen in cultuurhistorische panden in de Oude Stad met subsidies van maximaal 100.000 euro per project.

Het betreft het gebied met veel karakteristieke panden waarin bovendien vaak bijzondere winkeltjes te vinden zijn. De uitstraling van het stadsdeel is achtergebleven bij andere stadsdelen waarin onlangs tijd, geld en energie is gestoken.

De Nijmeegse politiek heeft in het collegeakkoord 1,2 miljoen euro bestemd voor het opknappen van de Oude Stad. Dit betekent niet dat hele bedrag ook voor de particuliere panden bestemd is: aan de stichting De Oude Stad is tevens een deel toegezegd voor restauratieprojecten in het Glashuiskwartier.

Reageer op dit artikel