nieuws

MKB en verzekeraars bieden oplossing voor zelfstandigen

bouwbreed Premium

delft – MKB Nederland en het Verbond voor Verzekeraars hebben een oplossing gevonden voor moeilijk verzekerbare ondernemers. Het gaat om ondernemers die na de afschaffing van de Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (WAZ) per 1 juli aangewezen raken op de bijstand als zij ziek worden. De brancheorganisaties hebben nu een verzekering ontworpen die voor elke ondernemer toegankelijk […]

delft – MKB Nederland en het Verbond voor Verzekeraars hebben een oplossing gevonden voor moeilijk verzekerbare ondernemers. Het gaat om ondernemers die na de afschaffing van de Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (WAZ) per 1 juli aangewezen raken op de bijstand als zij ziek worden.

De brancheorganisaties hebben nu een verzekering ontworpen die voor elke ondernemer toegankelijk is met een uitkering en een premie vergelijkbaar met de WAZ. Deze verzekering is speciaal voor zelfstandigen die geen polis met allerlei uitsluitingen of hoge premie kunnen of willen afsluiten. Zij mogen binnen drie maanden na afschaffing van de WAZ de nieuwe verzekering afsluiten. In de verzekering geldt een wachttijd van twee jaar na de eerste ziektedag. Een uitkering wordt slechts gegeven bij volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid. De nettopremie zal tussen de 2000 en 2500 euro komen te liggen afhankelijk van het beroep.

Reageer op dit artikel