nieuws

Minister wil gebruik van station Vathorst

bouwbreed

den haag – Als het aan minister Peijs van verkeer ligt, stoppen de Nederlandse Spoorwegen wel bij het station Vathorst in Amersfoort. Zij neemt geen genoegen met de weigering van de NS om het station, dat in 2005 klaar moet zijn, voorlopig niet in de dienstregeling op te nemen.

De bewindsvrouw reageerde tijdens overleg in de Tweede Kamer op vragen van PvdA�er Boelhouwer over zo�n besluit van de Nederlandse Spoorwegen. Boelhouwer zei teleurgesteld te zijn, de minister toonde zich verrast en zei dat haar ministerie de zaak uitzoekt. “Onzin om wel een station te bouwen, maar er niet te stoppen. De NS moet er wel stoppen”, stelde ze naderhand.

Vinex-locatie Vathorst is al enige jaren in aanbouw. Er moeten tegen 2012 uiteindelijk 11.000 woningen komen. Volgens Boelhouwer is de (toekomstige) bewoners van meet af aan beloofd dat er direct na oplevering van het station treinen zouden stoppen. “De NS wil kennelijk wachten op voldoende aanbod van passagiers.”

De PvdA�er vreest dat mensen zich massaal een tweede auto gaan aanschaffen en de wegen rond Amersfoort verder dichtslibben. Ook investeerders – rond het treinstation langs de lijn Amersfoort-Zwolle zouden kantoren en winkels komen – zouden nu de kat uit de boom kijken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels