nieuws

Limburg loopt voorop bij bodemsanering

bouwbreed

maastricht – Limburg heeft als eerste provincie een nieuw kwaliteitssysteem voor bodemsanering ingevoerd. Het kwaliteitssysteem Normblad omschrijft nauwgezet de stappen van een bodemsaneringsoperatie. Ook administratieve processen en het aanbesteden van diensten en werken zijn vastgelegd. “Alleen zo kunnen we snel en goed bodemsaneringen uitvoeren en ervoor zorgen dat de grond in 2030, zoals het Rijk […]

maastricht – Limburg heeft als eerste provincie een nieuw kwaliteitssysteem voor bodemsanering ingevoerd.

Het kwaliteitssysteem Normblad omschrijft nauwgezet de stappen van een bodemsaneringsoperatie. Ook administratieve processen en het aanbesteden van diensten en werken zijn vastgelegd. “Alleen zo kunnen we snel en goed bodemsaneringen uitvoeren en ervoor zorgen dat de grond in 2030, zoals het Rijk wil, gesaneerd is”, aldus milieugedeputeerde H. Evers (PvdA). Wel moet het Rijk met geld over de brug komen, aldus Evers. Tussen 2005 en 2009 is 20 miljoen euro nodig. Het gaat om tweehonderd plaatsen waarvan voor 2030 de bodem moet worden aangepakt. Dat kost zeker 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels