nieuws

Initiatief Vereniging Eigen Huis verontrust makelaars

bouwbreed Premium

nieuwegein – De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vindt de plannen van de Vereniging Eigen Huis om makelaarsdiensten aan te bieden hoogst bedenkelijk.

De NVM vraagt zich af wat van de onafhankelijke rol van de belangenvereniging overblijft als de organisatie zich waagt aan commerciële dienstverlening. De brancheorganisatie zegt grote vraagtekens te zetten bij de nieuwe koers dat Eigen Huis op commerciële basis met winstoogmerk makelaarsdiensten gaat inkopen en doorverkopen. Hoewel de NVM de marktgang van Eigen Huis met argusogen bekijkt, ziet de brancheorganisatie een positief aspect. “Eigen Huis onderschrijft het nut van het inschakelen van een gekwalificeerde makelaar voor het aankopen van een eigen huis. Lang leek het dat de vereniging het belang van deskundige begeleiding van kopers en woningzoekenden in twijfel trok.”

Reageer op dit artikel