nieuws

Heerlen renoveert theater van architect Peutz

bouwbreed Premium

heerlen – De gemeente Heerlen gaat Theater Heerlen van architect Peutz geheel renoveren. Met de opening in 1961 van het toenmalig grootste theater van Nederland kon men alle vormen van podiumkunsten in de stad presenteren. Anno 2004 heeft men zich dit doel wederom gesteld. Naast herstel van het bestaande lijsttheater zal een middenzaal worden aangebouwd. […]

heerlen – De gemeente Heerlen gaat Theater Heerlen van architect Peutz geheel renoveren. Met de opening in 1961 van het toenmalig grootste theater van Nederland kon men alle vormen van podiumkunsten in de stad presenteren. Anno 2004 heeft men zich dit doel wederom gesteld.

Naast herstel van het bestaande lijsttheater zal een middenzaal worden aangebouwd. De zaal wordt uitgebreid tot 1100 stoelen door het aanbrengen van extra loges. Het podium wordt verbreed en voorzien van de nieuwste theatertechnische middelen

Behalve herstel van het bestaande lijsttheater wordt een middenzaal aangebouwd met een flexibele capaciteit tot 350 stoelen. Deze zaal is zo ontwikkeld dat ze niet alleen het huidige meer intieme �vlakkevloer� aanbod biedt, maar ook geschikt is voor popconcerten voor maximaal 1200 mensen en eigen dans- en toneelvoorstellingen.

Bovendien wordt de bestaande kleine zaal met 151 stoelen opgeknapt. Het gebouw kan na oplevering ruim 3000 mensen gelijktijdig herbergen.

Reageer op dit artikel