nieuws

Geen woningbouw Markthallenterrein

bouwbreed Premium

amsterdam – Amsterdam laat de komende twintig jaar de groothandelsbedrijven in het Food Center in het stadsdeel Westerpark ongemoeid. Van woningbouw zal geen sprake zijn. De gedwongen verplaatsing van bedrijven is volgens de gemeente onbetaalbaar. De komende twintig jaar moet Amsterdam binnenstedelijk 50.000 nieuwe woningen bouwen. De PvdA vreest dat die expansiedrift ten koste gaat […]

amsterdam – Amsterdam laat de komende twintig jaar de groothandelsbedrijven in het Food Center in het stadsdeel Westerpark ongemoeid. Van woningbouw zal geen sprake zijn. De gedwongen verplaatsing van bedrijven is volgens de gemeente onbetaalbaar.

De komende twintig jaar moet Amsterdam binnenstedelijk 50.000 nieuwe woningen bouwen. De PvdA vreest dat die expansiedrift ten koste gaat van volkstuinen en sportvelden. Wethouder Stadig van stedelijke ontwikkeling kreeg daarom vorig jaar van de gemeenteraad de opdracht alternatieve woningbouwlocaties als het immense terrein van de Markthallen te onderzoeken.

De zittende ondernemers krijgen de zekerheid dat zij tot 2025 op de huidige locatie kunnen blijven. De bedrijven worden aangemoedigd te investeren in uitbreiding en vernieuwing. De buurt ondervindt veel hinder van het abattoir en af en aan rijdende vrachtwagens. Bedoeling is het terrein intensiever te gebruiken. De opbrengsten daarvan kunnen worden gebruikt om de infrastructuur te verbeteren.

Reageer op dit artikel