nieuws

Esha vernieuwt productielijn op bitumenlocatie Hoogkerk

bouwbreed

hoogkerk – Esha heeft na vijf maanden modernisering een nieuwe productielijn in Hoogkerk in gebruik genomen. Gisteren werd de start feestelijk onderstreept met de aanwezigheid van de Groninger wethouder K. Schuiling, de Griekse grootaandeelhouder A. Allamanis en bestuursvoorzitter P. van Dommele.

De nieuwe productielijn biedt de mogelijkheid de receptuur van de bitumenproducten nauwkeurig af te stemmen op specifieke wensen van klanten. Zo richt Esha zich momenteel op speciale dakbedekkingsproducten die zonder open vuur te gebruiken kunnen worden aangebracht. Deze zelfklevende bedekkingsmaterialen zullen vanuit Hoogkerk hun weg door Europa vinden.

De werkzaamheden in Hoogkerk waren vooral gericht op de schaalvergroting en optimalisatie van de productiecapaciteit. In Groningen beschikt Esha over vier moderne productielijnen. Vervaardigd worden onder andere onder- en bovenlagen voor daken, brugisolatie en specifieke producten voor industriële toepassingen.

Om de ontwikkelingen bij het hergebruik van bitumineuze producten te kunnen bijbenen, investeerde Esha in zijn bitumenkeuken. In dit zenuwcentrum van het productieproces worden voorafgaand aan de feitelijke productie de recepten samengesteld. Esha beschikt nu over een leiding- en mengsysteem speciaal voor zelfklevende producten.

De Esha Groep maakt, na een drastische sanering te hebben doorgemaakt, dit jaar weer een krachtige sprong voorwaarts. Het bedrijf lanceerde dit voorjaar het materiaal ecoversal voor de afdichting van stortplaatsen en komt binnenkort op de markt met het dichtingsmateriaal aquaversal voor dijken en geluidswallen.

Reageer op dit artikel