nieuws

Corio pakt winst van 47,7 miljoen

bouwbreed

utrecht – Beleggingsmaatschappij Corio heeft in het eerste kwartaal zijn winst met 8,3 procent zien stijgen tot 47,7 miljoen euro. De netto huuropbrengsten groeiden met 2,5 procent tot 66,1 miljoen euro. Corio verkocht in de eerste drie maanden van het jaar voor 69 miljoen euro aan vastgoed. Omdat tevens 5,8 miljoen vloeide naar investeringen daalde […]

utrecht – Beleggingsmaatschappij Corio heeft in het eerste kwartaal zijn winst met 8,3 procent zien stijgen tot 47,7 miljoen euro. De netto huuropbrengsten groeiden met 2,5 procent tot 66,1 miljoen euro.

Corio verkocht in de eerste drie maanden van het jaar voor 69 miljoen euro aan vastgoed. Omdat tevens 5,8 miljoen vloeide naar investeringen daalde de waarde van de beleggingsportefeuille met 62,7 miljoen tot 3,7 miljard euro. Corio deed in Spanje voor 52,1 miljoen haar laatste kantoor Mar de Cristal van de hand. De verkochte winkelcentra in Zoetermeer en Cherbourg (Frankrijk) leverden respectievelijk 8,4 en 8,6 miljoen euro op.

Per 31 maart had Corio voor 570 miljoen euro over een periode van vijf jaar te realiseren projecten in de pijplijn. De beleggingsmaatschappij heeft voor nieuwe investeringen een financiële speelruimte van een miljard euro.

Corio steekt het geld voor 72 procent in winkelcentra en voor 22 procent in kantoren. Van de portefeuille bevindt 56 procent van de beleggingen zich in Nederland.

Reageer op dit artikel