nieuws

Brabant op schema met grondstoffen

bouwbreed Premium

cuijk – Met het verlenen van vergunningen voor zandwinning in De Kraaijenbergse Plassen in Cuijk, heeft Noord-Brabant haar grondstoffenhuiswerk gedaan tot 2008. Een van de grootschaliger winningen van beton- en metselzand die in de jaren zestig begon, is daarmee in de laatste fase. Onder de naam �Uitbreiding Beers-Oost� kan nu 50 hectare in het project […]

cuijk – Met het verlenen van vergunningen voor zandwinning in De Kraaijenbergse Plassen in Cuijk, heeft Noord-Brabant haar grondstoffenhuiswerk gedaan tot 2008. Een van de grootschaliger winningen van beton- en metselzand die in de jaren zestig begon, is daarmee in de laatste fase.

Onder de naam �Uitbreiding Beers-Oost� kan nu 50 hectare in het project Kraaijenbergse Plassen worden ontgonnen. De plassen zorgen samen met de zandwinning in de Heeswijkse Kampen – eveneens in Cuijk – voor het halen de Brabantse taakstelling.

De vergunninghouder voor zandwinning in het grootste deel is Smals Bouwgrondstoffen. Eerder verleende vergunningen werden door de Raad van State vernietigd omdat de zandwinners met die vergunningen onevenredig werden beperkt.

Met de zandwinning krijgt de gemeente Cuijk de ruimte voor haar recreatieproject �Waterpark�.

Reageer op dit artikel