nieuws

BMWT verduidelijkt regels hoogwerkers

bouwbreed

leidschendam – Niet elke gebruiker blijkt de arboregels voor hoogwerkers goed te kennen, vindt de machinebranchevereniging BMWT. Als sprekend voorbeeld noemt de organisatie uit Leidschendam het afblazen van een uniform keuringsvoorschrift en een bedieningstraining zoals de Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT) die ontwikkelde. De BMWT stelde met de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingsbedrijven […]

leidschendam – Niet elke gebruiker blijkt de arboregels voor hoogwerkers goed te kennen, vindt de machinebranchevereniging BMWT. Als sprekend voorbeeld noemt de organisatie uit Leidschendam het afblazen van een uniform keuringsvoorschrift en een bedieningstraining zoals de Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT) die ontwikkelde. De BMWT stelde met de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingsbedrijven (VSB) de brochure �Veilig werken met de hoogwerker� samen. De publicatie moet vooral helderheid verschaffen in wat de BMWT �de warboel van regels, keuringssystemen en trainingen� noemt.

Als aanvulling op de brochure past de BMWT de training voor het werken met een hoogwerker aan. Met Collé uit Sittard, de nieuwe importeur van de hoogwerkers van het Duitse Wumag, werkt de organisatie het onderdeel �Werken aan/op de openbare weg� en �Werken met een truckhoogwerker� verder uit.

Reageer op dit artikel