nieuws

BAM bouwt mee aan brug San Fransisco

bouwbreed

bunnik – De Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron van bouwbedrijf BAM bouwt mee aan de Oakland Bay Bridge, de belangrijkste verbinding tussen het Californische San Fransisco en Oakland. Flatiron voert voor 40 miljoen euro een deel van de fundering uit. Het gaat volgens BAM om vervanging van het oostelijke deel van de brug, die evenals de beroemde […]

bunnik – De Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron van bouwbedrijf BAM bouwt mee aan de Oakland Bay Bridge, de belangrijkste verbinding tussen het Californische San Fransisco en Oakland. Flatiron voert voor 40 miljoen euro een deel van de fundering uit.

Het gaat volgens BAM om vervanging van het oostelijke deel van de brug, die evenals de beroemde Golden Gate-brug, de baai van San Fransisco overspant. De bouw begon in 2002. Flatiron werkt mee aan de fundering van de 175 meter hoge brugpyloon, waaraan de kabels van de hangbrug worden gespannen. De voet van de pyloon rust op dertien funderingspalen van 75 meter lengte die diep in de rotsbodem steken. De brug bestaat uit twee delen met een eiland in het midden. Dagelijks rijden er over de twee verdiepingen tellende constructie ongeveer 280.000 auto�s. Flatiron had al een contract van 270 miljoen euro voor de bouw van de bovenste verdieping.

Reageer op dit artikel