nieuws

Bacteriemeter bepaalt vervuiling

bouwbreed

den haag – Gegadigden die verouderde bedrijventerreinen een nieuwe functie willen geven kunnen met de meter E! 2678 SS de vervuiling van de bodem bepalen. De E! staat voor het Europese samenwerkingsprogramma Eureka waarin de zogeheten Safe Soil Tester is ontwikkeld. Het toestel bepaalt op de locatie met behulp van oplichtende bacteriën de mate van […]

den haag – Gegadigden die verouderde bedrijventerreinen een nieuwe functie willen geven kunnen met de meter E! 2678 SS de vervuiling van de bodem bepalen. De E! staat voor het Europese samenwerkingsprogramma Eureka waarin de zogeheten Safe Soil Tester is ontwikkeld. Het toestel bepaalt op de locatie met behulp van oplichtende bacteriën de mate van al dan niet giftige vervuiling. Het Eignos-navigatiesysteem voorziet de meetresultaten van een exacte plaatsaanduiding. De navigator wordt op termijn vervangen door het Galileo-systeem. De gegevens kunnen in een geografisch informatiesysteem worden geïntegreerd. De bodemtester bestaat vooralsnog alleen in de vorm van een prototype. De bedrijven die het instrument ontwikkelden zeggen nog niet te weten wanneer er een handelsuitvoering van op de markt komt. De techniek is al wel verwerkt in testapparatuur voor de voedsel- en farmaceutische industrie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels