nieuws

Amsterdam wil containers voor probleemgezinnen

bouwbreed Premium

amsterdam – Probleemgezinnen in Amsterdam-Noord moeten onderdak krijgen in containerwoningen buiten de bewoonde wereld. Zo heeft de Werkgroep wonen van de stadsdeelraad in Amsterdam-Noord voorgesteld. Volgens de deelraad hebben steeds meer wijken in Noord te maken met extreme overlast door asociale gezinnen. Er is sprake van geluids- en stankoverlast, intimidatie van buurtbewoners en overlast vanwege […]

amsterdam – Probleemgezinnen in Amsterdam-Noord moeten onderdak krijgen in containerwoningen buiten de bewoonde wereld. Zo heeft de Werkgroep wonen van de stadsdeelraad in Amsterdam-Noord voorgesteld.

Volgens de deelraad hebben steeds meer wijken in Noord te maken met extreme overlast door asociale gezinnen. Er is sprake van geluids- en stankoverlast, intimidatie van buurtbewoners en overlast vanwege criminele activiteiten.

Corporaties hebben weinig oog voor de leefbaarheid van hun woningcomplexen. Zij treden volgens raadslid VVD-raadslid Roza niet of onvoldoende op tegen hun probleemhuurders.

De werkgroep wil mensen gedwongen laten verhuizen. De betrokken families zouden vervolgens de beschikking kunnen krijgen over een eenvoudige prefab-woning; niet meer dan een container van kunststof met een onverwoestbare keuken, een douche en een paar verblijfsruimten.

De containers moeten op een afgelegen plek worden geplaatst. Over het aantal containerwoningen laat de raadswerkgroep zich nog niet uit. Evenmin is duidelijk wie daarvan de kosten moet dragen. Het dagelijks bestuur van Noord wil nog niet reageren op het voorstel.

De introductie van geïsoleerd gelegen containerwoningen is gebaseerd op ervaringen elders. In Kampen doen al tien jaar vier containerwoningen dienst voor de opvang van aso-huurders.

Reageer op dit artikel