nieuws

Vijfentwintig arbeidsplaatsen verdwijnen bij Reef Infra

bouwbreed Premium

oldenzaal – Reef Infra schrapt vijfentwintig banen als gevolg van de aanhoudende malaise in de wegenbouw. Dat heeft directeur J. de Bont van de Oldenzaalse aannemer bevestigd.

Met name in het noorden van het land grijpt Reef in. Het concern sluit twee van de vier de vestigingen, Emmen en Schoonebeek. Het administratief personeel, de calculators en werkvoorbereiders die er werkzaam zijn, worden overgeheveld naar het hoofdkantoor van Reef in Oldenzaal.

“We trekken ons niet terug uit het noorden”, benadrukt De Bont. “De mensen van de uitvoering en het relatiebeheer blijven daar aanwezig. Het personeel dat niet per se in de regio hoeft te zitten, zoals calculators, verhuist naar ons hoofdkantoor. Bij dat proces gaat een aantal banen verloren.”

Uta-personeel

Ook in Utrecht en Limburg sluit Reef een vestiging. De Bont verwacht dat de reorganisatie in totaal 25 van de in totaal 350 arbeidsplaatsen zal kosten. “Hoewel het vooral om uta-personeel gaat, zullen we ook in de uitvoering banen moeten schrappen.”

Volgens de algemeen directeur ontkomt Reef niet aan een sanering wil het bouwbedrijf tegen reële prijzen blijven inschrijven op projecten. “We zullen zo efficiënt mogelijk moeten werken. Door de terugval in het werkaanbod is vooral in het noorden van het land een enorme honger naar werk. Dat heeft geleid tot extreem lage prijzen. Er wordt onder kostprijs ingeschreven. Dat is niet erg, als je het maar tijdelijk is. Het duurt nu echter te lang.”

Veel wegenbouwers zijn Reef al voorgegaan met reorganiseren. De Bont zegt dat zijn onderneming bewust zo lang mogelijk heeft gewacht met ingrijpen. “Wij staan ook niet te juichen. Langer wachten was echter geen optie. Er is geen zicht op herstel van de inframarkt. De overheidsbudgetten zitten muurvast.”

Reageer op dit artikel