nieuws

Skihal op complex Kardinge Groningen

bouwbreed Premium

groningen – Binnen twee weken begint op sport- en recreatiepark Kardinge in Groningen de bouw van een overdekte skihal. Het betreft de realisatie van een deels doorzichtige kunststof constructie, naar een ontwerp van de Groningse architect P. Benus. Het 11 meter hoge gebouw met een metalen dak krijgt twee indoor-skibanen met verstelbare hellingshoek, voorzien van […]

groningen – Binnen twee weken begint op sport- en recreatiepark Kardinge in Groningen de bouw van een overdekte skihal. Het betreft de realisatie van een deels doorzichtige kunststof constructie, naar een ontwerp van de Groningse architect P. Benus.

Het 11 meter hoge gebouw met een metalen dak krijgt twee indoor-skibanen met verstelbare hellingshoek, voorzien van een uitgebreide bar, een winkelgedeelte en een reisbureau voor skivakanties. Met de realisatie van de skihal is circa 500.000 euro gemoeid.k

Eigenaar/directeur J.Velzing van het gelijknamige bedrijf Velzing Vastgoed uit Klazienaveen, in opdracht van het bedrijf Snowlimits aangesteld als projectontwikkelaar en tevens hoofdaannemer van het nieuwbouwproject, denkt de bouwvergunning binnen enkele weken rond te hebben. De gemeentelijke projectleider van de Groningse dienst Ruimtelijke Ordening bevestigt dat. Het bouwproject past binnen het huidige bestemmingsplan en is ook al akkoord bevonden door de welstandscommissie.

De skihal wordt gebouwd tussen de huidige kinderspeelhal De Apekooi en het zogeheten Klimcentrum op sport- en recreatiepark Kardinge. Tevens zijn daar al geruime tijd een schaatshal, een zwembad, tennis- en squashbanen, een golfbaan en diverse kleinere sport- en recreatievoorzieningen aanwezig.

Reageer op dit artikel