nieuws

Sayfclimb alternatief voor permanente valbeveiliging

bouwbreed

den haag – Speciaal voor incidenteel werk op hoogte ontwikkelde Sala de Sayfclimb. Dit verplaatsbare systeem is in een halfuur op te bouwen en biedt daarmee een betaalbaar alternatief voor valbeveiligingen.

De Sayfclimb bestaat uit een aanslagklem en vasthouders die permanent aan een gebouw kunnen worden bevestigd. Behalve een opleveringsinspectie vergen de vasthouders geen periodieke controle. De fabrikant geeft twintig jaar garantie.

De valbeveiliging weegt zo�n 25 kilo en omvat onder meer een 80 meter lange roestvaststalen kabel waaraan een zogeheten double action-haak zit.

De eerste die naar boven gaat brengt de kabel aan de vasthouders aan waarna de haak wordt ingehangen en de kabel strak getrokken. Daarna werkt Sayfclimb zoals elke andere valbeveiliging. Vier personen kunnen de voorziening gelijktijdig gebruiken.

Draaiankerpunt

Protecta, evenals Sala een onderdeel van het Britse Capital Safety Group Northern Europe, biedt met de Rebel een 3 meter lange valbeschermingsgordel. Een draaiankerpunt voorkomt dat de gordel verdraait.

De fabrikant ontwikkelde de Rebel voor bijvoorbeeld het werk op steigers en in liftschachten. Het product is zo gemaakt dat het na een val niet meer opnieuw kan worden gebruikt.

De valbeveiliging weegt 1,3 kilo en meet 100 bij 100 bij 50 millimeter en heeft een stalen snelsluiting. De Rebel voldoet aan EN360.

De Silver Back van Protecta is een lichtgewicht veiligheidsharnas. Het product is naar het lichaam gevormd en iedere gebruiker kan het voor zichzelf passend maken.

Het harnas is rond de heupen en de schouders gevoerd. De Silver Back voldoet aan EN361.

Reageer op dit artikel