nieuws

Nieuwe stalen mantel voor Nuon-centrale

bouwbreed

ijmuiden – De 70 meter hoge elektriciteitscentrale van Nuon in Velsen-Noord heeft een nieuwe stalen mantel gekregen. Daarvoor zijn panelen gebruikt van bekleed staal (HPS200) van Corus Colors. De elektriciteitscentrale ligt naast het bedrijfsterrein van Corus. Een locatie dus die sterk onderhevig is aan de vervuilende invloed van zware industrie en de zee. De oude […]

ijmuiden – De 70 meter hoge elektriciteitscentrale van Nuon in Velsen-Noord heeft een nieuwe stalen mantel gekregen. Daarvoor zijn panelen gebruikt van bekleed staal (HPS200) van Corus Colors.

De elektriciteitscentrale ligt naast het bedrijfsterrein van Corus. Een locatie dus die sterk onderhevig is aan de vervuilende invloed van zware industrie en de zee. De oude gevel was ernstig verweerd en is gesloopt. De gevel is opnieuw bekleed met 16.000 vierkante meter HPS200 platen in de kleuren Goosewing Grey en Hamlet. Deze voorgelakte staalsoort houdt zich goed onder zware omstandigheden, aldus Corus Colors. Daarom geeft het bedrijf ook 15 jaar garantie.

Het werk is uitgevoerd door dak- en gevelbeplatingsbedrijf De IJzeren Man BV uit Joure.

Reageer op dit artikel