nieuws

Nederlander in top van Corus

bouwbreed Premium

ijmuiden – Het Brits/Nederlandse staalconcern Corus krijgt weer een Nederlander in de top. R. Henstra, in IJmuiden verantwoordelijk voor de “platte producten, is benoemd tot lid van de raad van bestuur. Dat heeft Corus vrijdag bekendgemaakt. De roep om een Nederlander in de top was afgelopen weken toegenomen. Vakbonden, maar ook de nieuwe aandeelhouder A. […]

ijmuiden – Het Brits/Nederlandse staalconcern Corus krijgt weer een Nederlander in de top. R. Henstra, in IJmuiden verantwoordelijk voor de “platte producten, is benoemd tot lid van de raad van bestuur. Dat heeft Corus vrijdag bekendgemaakt.

De roep om een Nederlander in de top was afgelopen weken toegenomen. Vakbonden, maar ook de nieuwe aandeelhouder A. Oesmanov lieten weten dat meer “Hoogovens”-invloed binnen het verlieslijdende staalbedrijf op zijn plaats zou zijn. De Nederlandse tak maakt nog steeds winst.

De centrale ondernemingsraad van Corus juicht de benoeming van Henstra toe. “De verhoudingen binnen de dagelijkse leiding van de Corus Groep worden hiermee genormaliseerd”.

De fusie van British Steel en Hoogovens bracht in 1999 vier Nederlanders tegen zes Britten in de top van het nieuwe concern. Van die vier Nederlanders is de laatste, H. Vrins, afgelopen maand opgestapt. Maar Vrins had een beperkte portefeuille. Henstra daarentegen wordt voor de hele groep verantwoordelijk voor de platte producten, zoals verpakkingsstaal en buizen. Dat behelst ongeveer eenderde van de totale omzet.

Reageer op dit artikel