nieuws

Motornaald Lievers voor stroomloze bouwplaats

bouwbreed

mijdrecht – Lievers introduceert de handstoktrilnaald P14B. Deze naald trilt door een benzinemotor die op de rug wordt gedragen. De betonverdichter is bedoeld voor (bouw)plaatsen zonder elektriciteit of waar elektriciteitskabels niet gewenst zijn.

Een viertakt benzinemotor drijft de trilnaald aan. Deze Honda GX-35 zit in een draagframe dat op de rug wordt gedragen. Het systeem kan links en rechts worden bediend. Bij elkaar weegt de aandrijving 10 kilo. Een nieuw ontworpen vertragingskast drijft met 4000 toeren een flexibele as uit verenstaal aan. Om deze as zit een rubber slang met een gevlochten staalgordel. De slang is minimaal 2 meter lang.

Een snelkoppeling verbindt de as met de trilnaald. Die is ontworpen voor het verdichten van onder meer funderingen, vloeren en wanden.

Gehard staal

Het klepeltrilsysteem laat de naald 12.000 keer per minuut trillen. De klepel en de trilmantel zijn uit gehard staal gemaakt. Het systeem vergt geen onderhoud en smering. De naald hoeft in het beton ook niet gekoeld.

Nieuw is ook de vlinderaar WTM 600 4HR. Deze kantenmachine heeft een hendel om snel de bladhoek te kunnen verstellen, een meedraaiende geleide ring en een hijsbeugel. Conform de CE-voorschriften heeft de machine een dodemansknop. De troffelbladen worden aangedreven door een Honda benzinemotor van 2,9 kilowatt. De machine weegt in totaal 57 kilo.

Reageer op dit artikel