nieuws

Masterplan Belvédère kost 20 tot 25 jaar

bouwbreed

maastricht – De gemeente Maastricht, ING Real Estate en BPF Bouwinvest presenteren woensdag 26 mei het definitieve masterplan voor de herstructurering va het 280 hectare grote gebied met de naam Belvédère. De ontwikkeling zal tussen de 20 en 25 jaar in beslag nemen. Er wordt uitgegaan van de bouw van circa 4000 woningen (vooral gestapeld, […]

maastricht – De gemeente Maastricht, ING Real Estate en BPF Bouwinvest presenteren woensdag 26 mei het definitieve masterplan voor de herstructurering va het 280 hectare grote gebied met de naam Belvédère.

De ontwikkeling zal tussen de 20 en 25 jaar in beslag nemen. Er wordt uitgegaan van de bouw van circa 4000 woningen (vooral gestapeld, maar ook grondgebonden; vooral koop, maar ook huur), tussen de 75.000 en de 100.000 vierkante meter kantoren, grootschalige winkelvoorzieningen, maar ook culturele en andere voorzieningen.

Het masterplan voorziet in een ingrijpende aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur. De totale kosten van het grootste herstructureringsproject van Nederland worden geschat op 1,5 miljoen euro. De eerste bouwplannen zullen in de loop van volgend jaar worden gestart. De gemeenteraad neemt op 23 juni definitief een besluit over het Masterplan Belvedere Maastricht.

Reageer op dit artikel