nieuws

Leden BouwNed eens met fusie organisaties

bouwbreed

gouda – De ledenraad van BouwNed heeft met een meerderheid van 90 procent ingestemd met de vorming van één grote brancheorganisatie voor de bouw. De missie van voorzitter A. Nelissen en directeur J. van der Tuinen is daarmee een succes geworden. Hiermee volgt BouwNed de aanbevelingen van de commissie-Anderson die eerder de aanbeveling deed alle […]

gouda – De ledenraad van BouwNed heeft met een meerderheid van 90 procent ingestemd met de vorming van één grote brancheorganisatie voor de bouw. De missie van voorzitter A. Nelissen en directeur J. van der Tuinen is daarmee een succes geworden.

Hiermee volgt BouwNed de aanbevelingen van de commissie-Anderson die eerder de aanbeveling deed alle werkgeversorganisaties op te laten gaan in één organisatie. Reden hiervoor is dat de bouw dan krachtiger en slagvaardiger kan reageren.

De afgelopen maanden hebben Nelissen en Van der Tuinen zich het vuur uit de sloffen gelopen om de afdelingen van BouwNed te overtuigen van de noodzaak van het samengaan van het AVBB en zijn zeventien lidverenigingen.

BouwNed is de eerste die formeel laat weten mee te gaan in de fusie. Vanuit Vianed wordt momenteel evenmin oppositie verwacht. Anders ligt het met de gespecialiseerde aannemers van de Conga. Die vrezen minder invloed te krijgen in één organisatie.

Gisteren hebben de besturen van de verschillende organisaties weer overlegd. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitkomst daarvan nog niet bekend. Het plan is nog steeds om de nieuwe organisatie per 1 januari 2005 van start te laten gaan.

Reageer op dit artikel