nieuws

Helft werkgevers betaalt stijgende ziektekosten

bouwbreed Premium

amsterdam – Werkgevers geven in ruim de helft van de toonaangevende cao�s die tot nu dit jaar zijn afgesloten, hun werknemers een tegemoetkoming voor stijgende ziektekosten. Zo compenseren staalbedrijf Corus, voedings- en wasmiddelenconcern Unilever, werkgevers in de kinderopvang, de academische ziekenhuizen, timmerfabrieken en de afbouwsector hun personeel voor koopkrachtverlies door de kabinetsmaatregelen op het gebied […]

amsterdam – Werkgevers geven in ruim de helft van de toonaangevende cao�s die tot nu dit jaar zijn afgesloten, hun werknemers een tegemoetkoming voor stijgende ziektekosten. Zo compenseren staalbedrijf Corus, voedings- en wasmiddelenconcern Unilever, werkgevers in de kinderopvang, de academische ziekenhuizen, timmerfabrieken en de afbouwsector hun personeel voor koopkrachtverlies door de kabinetsmaatregelen op het gebied van de gezondheidszorg.

Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd overzicht van de vakcentrale FNV, die eind vorig jaar aankondigde in 2004 kabinetsmaatregelen via de cao-onderhandelingen te zullen repareren. Inmiddels zijn de eerste elf van de in totaal 47 zogeheten coördinatie-cao�s afgesloten. In zes van deze collectieve arbeidsovereenkomsten die als trendsettend worden beschouwd, zijn afspraken gemaakt over compensatie voor stijgende ziektekosten. “We maken redelijk waar wat we vorig jaar hebben beloofd, namelijk dat we verslechteringen van het kabinet daar waar mogelijk zouden repareren”, aldus CAO-coördinator A. Jongerius van de FNV.

Reageer op dit artikel