nieuws

Bouwhandel wijkt voor dierenactivisten

bouwbreed Premium

londen – Travis Perkins, de grootste handel in bouwmaterialen in Groot-Brittannië, weigert na bedreigingen door dierenactivisten nog langer materiaal te leveren voor de bouw van een nieuw dierenlaboratorium in Oxford. De actiegroep Speak had gedreigd met demonstraties bij de kantoren en vestigingen van Travis Perkins. Bij soortgelijke acties bij andere bedrijven komt het regelmatig tot […]

londen – Travis Perkins, de grootste handel in bouwmaterialen in Groot-Brittannië, weigert na bedreigingen door dierenactivisten nog langer materiaal te leveren voor de bouw van een nieuw dierenlaboratorium in Oxford. De actiegroep Speak had gedreigd met demonstraties bij de kantoren en vestigingen van Travis Perkins.

Bij soortgelijke acties bij andere bedrijven komt het regelmatig tot een treffen met de politie waarbij vaak ook gebouwen en auto�s worden beschadigd.

Travis Perkins heeft ruim zevenhonderd vestigingen. In een email aan Speak meldt het bedrijf “dat we stoppen met leveranties aan de betrokken bouwplaats in Oxford.”

Het nieuwe laboratorium is bestemd voor proeven met levende dieren. De Britse actiegroepen tegen dierproeven hebben alle mogelijke bij de bouw betrokken bedrijven, waaronder Travis Perkins, op hun website gezet.

Een maand geleden zegde beveiligingsbedrijf Securicor het contract op met een soortgelijk bedrijf, Huntingdon Life Sciences in Cambridge. De universiteit daar heeft vanwege de voortdurende ernstige problemen besloten van de bouw van een nieuw lab af te zien.

Reageer op dit artikel