nieuws

Altera beheert 30 miljoen aan vastgoed

bouwbreed

haarlem – Altera gaat de vastgoedportefeuille van het pensioenfonds van de sigarettenfabrikant British American Tobacco (BAT) beheren. Het beleggingsfonds neemt via een aandelenruil 30 miljoen euro aan vastgoedvermogen over van BAT. Met de transactie is 10 procent gemoeid van het totale belegde vermogen van de oudedag-verzekeraar. Met de nieuwe klant beheert Altera voor in het […]

haarlem – Altera gaat de vastgoedportefeuille van het pensioenfonds van de sigarettenfabrikant British American Tobacco (BAT) beheren.

Het beleggingsfonds neemt via een aandelenruil 30 miljoen euro aan vastgoedvermogen over van BAT. Met de transactie is 10 procent gemoeid van het totale belegde vermogen van de oudedag-verzekeraar. Met de nieuwe klant beheert Altera voor in het totaal zeven pensioenfondsen – waaronder Gasunie, de staalproducent Hoogovens en luchtvaartmaatschappij KLM – de vastgoedportefeuille.

Het beheerde vermogen is in woningen, winkels en bedrijfsruimten in heel Nederland belegd en omvat ruim 950 miljoen euro.

Reageer op dit artikel