nieuws

Zevenhonderd huizen in centrum Purmerend

bouwbreed Premium

amsterdam – AM Wonen heeft met de gemeente Purmerend een overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van het zogeheten Wagenweggebied. Op het terrein is ruimte voor de bouw van ruim zevenhonderd woningen en 15.000 vierkante meter winkels en andere voorzieningen. Het gebied in het centrum van Purmerend heeft een omvang van 12 hectare. Tot de jaren […]

amsterdam – AM Wonen heeft met de gemeente Purmerend een overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van het zogeheten Wagenweggebied. Op het terrein is ruimte voor de bouw van ruim zevenhonderd woningen en 15.000 vierkante meter winkels en andere voorzieningen.

Het gebied in het centrum van Purmerend heeft een omvang van 12 hectare. Tot de jaren tachtig stond er een veilinghal. Daarna is een rommelig bedrijventerrein ontstaan met veel detailhandel. De gemeente wil in het sterk versnipperde gebied een aantrekkelijke woonwijk bouwen, met onder meer starterswoningen.

Voor de ontwikkeling van het centrumplan schreef Purmerend eind 2003 een prijsvraag uit. AM werd uit elf partijen verkozen vanwege de multidisciplinaire aanpak op het terrein van woningbouw en vastgoedontwikkeling.

Reageer op dit artikel