nieuws

Winschoten bouwt woonwijk eerder

bouwbreed

winschoten – De gemeente Winschoten begint al in 2007, drie jaar eerder dan aanvankelijk de bedoeling was, met de bouw van de nieuwe woonwijk Nieuw-Zuid. In de nieuwe wijk komen 220 huizen. De start van de nieuwbouw is vervroegd omdat de gemeente met de verwachte gemeentelijke opbrengst van 2 miljoen euro voor Nieuw-Zuid het nieuwe […]

winschoten – De gemeente Winschoten begint al in 2007, drie jaar eerder dan aanvankelijk de bedoeling was, met de bouw van de nieuwe woonwijk Nieuw-Zuid. In de nieuwe wijk komen 220 huizen. De start van de nieuwbouw is vervroegd omdat de gemeente met de verwachte gemeentelijke opbrengst van 2 miljoen euro voor Nieuw-Zuid het nieuwe Cultuurcentrum in Winschoten wil financieren. Voor dat laatste bouwproject zijn geen rijksgelden beschikbaar.

De provincie stemt in met de bouw, mits de nieuwbouw van de 220 huizen niet concurreert met de huizen in De Blauwe Stad. Volgens de gemeente Winschoten zijn de huizen in Nieuw-Zuid gemiddeld een euroton goedkoper dan die in De Blauwe Stad en is er met name onder jonge gezinnen veel animo voor de bouwkavels.

De nieuwe wijk krijgt ruime waterpartijen en grenst aan een 65 hectare groot waterbergingsgebied. De geschatte opbrengst van de kavels is voldoende om het Cultuurplein, de gezamenlijke huisvesting van de schouwburg en de bibliotheek, te financieren.

Reageer op dit artikel