nieuws

Wethouders pleiten voor sociale woningen

bouwbreed

AMSTERDAM – Gemeenten rond de vier grote steden moeten meer sociale huurwoningen bouwen. Dat schrijven de wethouders van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in een gezamenlijke brief aan minister Dekker. Specifieke afspraken over de woningbouwproductie kunnen een meer evenwichtige spreiding van lagere inkomens over centrumstad en randgemeenten dichterbij brengen, aldus wethouder Stadig van Amsterdam. […]

AMSTERDAM – Gemeenten rond de vier grote steden moeten meer sociale huurwoningen bouwen. Dat schrijven de wethouders van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in een gezamenlijke brief aan minister Dekker. Specifieke afspraken over de woningbouwproductie kunnen een meer evenwichtige spreiding van lagere inkomens over centrumstad en randgemeenten dichterbij brengen, aldus wethouder Stadig van Amsterdam.

Volgens de wethouders is de “regionale differentiatie van het grootste belang voor het welslagen van de herstructurering van de naoorlogse wijken”. Veel huidige bewoners moeten verhuizen naar een andere sociale huurwoning. Gemeenten in de regio moeten een bijdrage leveren aan de herhuisvesting. Ook draagt een dergelijke afspraak bij aan de uitvoering van een aanbeveling van de commissie-Blok. Deze stelde begin dit jaar dat randgemeenten meer mensen met een laag inkomen moeten huisvesten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels