nieuws

Wethouder weg na kostenoverschrijding

bouwbreed

LEIDERDORP – Wethouder Roes (financiën) van Leiderdorp heeft maandagochtend zijn ontslag ingediend. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat het gevolg van een forse kostenoverschrijding bij de verbouwing van de school aan de Touwbaan. De gemeenteraad had voor de verbouwing van de school ongeveer 350.000 euro beschikbaar gesteld. Uiteindelijk liepen de kosten op tot […]

LEIDERDORP – Wethouder Roes (financiën) van Leiderdorp heeft maandagochtend zijn ontslag ingediend. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat het gevolg van een forse kostenoverschrijding bij de verbouwing van de school aan de Touwbaan.

De gemeenteraad had voor de verbouwing van de school ongeveer 350.000 euro beschikbaar gesteld. Uiteindelijk liepen de kosten op tot 1,2 miljoen euro. Volgens de collegepartijen is Roes (CDA) politiek verantwoordelijk voor de fouten die zijn gemaakt. De wethouder heeft hierop besloten zijn functie neer te leggen. De gemeente heeft op 23 maart een extra vergadering over de kwestie ingelast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels