nieuws

Wachtlijst woning in Vlaanderen langer

bouwbreed Premium

brussel – De Vlaamse minister van huisvesting M. Keulen, heeft toegegeven dat in Vlaanderen eind 2003 geen 62.000, maar 72.826 mensen op de wachtlijsten stonden voor een sociale huurwoning. Gemiddeld moeten de kandidaten voor een dergelijke woning twee jaar wachten op een dergelijke woning. Dit betekent dat het streefdoel van 15.000 nieuwe sociale woningen, dat […]

brussel – De Vlaamse minister van huisvesting M. Keulen, heeft toegegeven dat in Vlaanderen eind 2003 geen 62.000, maar 72.826 mensen op de wachtlijsten stonden voor een sociale huurwoning.

Gemiddeld moeten de kandidaten voor een dergelijke woning twee jaar wachten op een dergelijke woning.

Dit betekent dat het streefdoel van 15.000 nieuwe sociale woningen, dat de Vlaamse regering tijdens haar vierjarige regeerperiode beloofde te zullen bouwen, totaal onvoldoende is, ook al is dat aantal nog geen drie maanden voor de regionale verkiezingen bij onze zuiderburen gestegen tot 15.419 nieuwe sociale woningen.

Reageer op dit artikel