nieuws

Voorrang voor energiepremieregeling 2004

bouwbreed

den haag – Een ruime kamermeerderheid van CDA, PvdA, VVD en GroenLinks dwingt met een motie staatssecretaris Van Geel (milieu) onmiddellijk te starten met de energiepremieregeling voor dit jaar. De bewindsman heeft deze opgeschort om het tekort van 100 miljoen euro op de regeling van vorig jaar te dekken. De Energiepremieregeling (EPR) stopte op 16 […]

den haag – Een ruime kamermeerderheid van CDA, PvdA, VVD en GroenLinks dwingt met een motie staatssecretaris Van Geel (milieu) onmiddellijk te starten met de energiepremieregeling voor dit jaar. De bewindsman heeft deze opgeschort om het tekort van 100 miljoen euro op de regeling van vorig jaar te dekken.

De Energiepremieregeling (EPR) stopte op 16 oktober 2003 en leidde tot enorme groei in de verkoop van zonnepanelen. De Tweede Kamer had juist bij de begrotingsbehandeling in een motie gevraagd meer geld vrij te maken en de regeling dit jaar nog in stand te houden.

De 20 miljoen euro die is gereserveerd, wil Van Geel nu eerst gebruiken om een deel van de grote overschrijding van 2003 te dekken. Hij zoekt nog met minister Zalm (financiën) naar een definitieve oplossing voor dit gat. De Tweede Kamer gaat daarmee niet akkoord. Zij willen dat de staatssecretaris de energiepremieregeling 2004 in werking laat treden zonder het financieel voorbehoud.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels