nieuws

Veertienhonderd palen dragen Gronings stadion

bouwbreed Premium

groningen – De Bouwcombinatie Euroborg heeft een begin gemaakt met het heien van veertienhonderd palen. Die dragen het gelijknamige nieuwe multifunctionele voetbalstadion van FC Groningen.

Voor het heien van de zestien meter lange palen met een dikte van 45 bij 45 centimeter, een operatie die in totaal tien weken in beslag neemt, komen in deze periode drie imposante heistellingen in actie. Aansluitend wordt het casco voor het stadion in elkaar gezet. De nieuwbouw van de Euroborg moet medio 2005 zijn opgeleverd.

Na aanvankelijke financiële obstakels – en de daarmee gepaard gaande vertragingen – kan het heien toch nog sneller beginnen dan verwacht. De Bouwcombinatie Euroborg, bestaande uit de bouwbedrijven Ballast Nedam, BAM en Volker Wessels, is begonnen aan de westzijde van het toekomstige stadion waarna met de klok mee de palen voor de hoofdtribune en de skyboxen worden geheid.

Daarna komen respectievelijk de heipalen voor het geplande amusementscentrum, het Noorderpoortcollege en de kantoren aan de beurt.

De realisatie van de Euroborg maakt deel uit van de totale plannen voor de nieuwbouw van een geheel nieuw stadsdeel aan de zuidkant van Groningen. Momenteel is de grond voor de toekomstige woonwijk De Linie en het Europapark, dat de grootste kantorenlocatie van Noord-Nederland moet worden, al grotendeels bouwrijp gemaakt.

Reageer op dit artikel