nieuws

Vastgoedstrategie bedrijven zwak

bouwbreed

rotterdam – Ondernemers geven hun vastgoed dikwijls te weinig aandacht. Het gebrek aan interesse kost de bestuurders aanzienlijke sommen geld. Dat stellen onderzoekers van adviesbureau Ernst & Young.

Onroerend goed behoort vaak tot de topdrie kostenposten van bedrijven. De bestuurders hebben voor hun vastgoed wel belangstelling maar bepaald niet stelselmatig. Dikwijls beperkt de interesse zich tot de belangrijke aan- en verkoopbeslissingen, zo blijkt uit een onderzoek in samenwerking met de Erasmusuniversiteit onder de financieel verantwoordelijken van de vijfhonderd grootste werkgevers van Nederland.

“Een reden die ondernemingen aandragen voor de afwezigheid van een vastgoedstrategie, is de complexiteit van de materie”, stelt F. Kwantes van Ernst & Young. “Door het meten van de prestaties van het onroerend goed kunnen onder meer de doelstellingen van het financiële langetermijnbeleid getoetst worden. Twee van de drie bestuurders geeft echter aan over onvoldoende kennis te beschikken om dit zelfstandig uit te voeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels