nieuws

Tekort Zwijndrechts project nog groter

bouwbreed Premium

zwijndrecht – Het financiële tekort op het nieuwbouwproject Westkeetshaven valt voor de gemeente Zwijndrecht nog 900.000 euro hoger uit dan eerder was berekend. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de raad. Daarmee is de strop, veroorzaakt door fouten van gemeente en externe adviseurs, opgelopen tot 6,5 miljoen euro. De uitvoering van en […]

zwijndrecht – Het financiële tekort op het nieuwbouwproject Westkeetshaven valt voor de gemeente Zwijndrecht nog 900.000 euro hoger uit dan eerder was berekend. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de raad. Daarmee is de strop, veroorzaakt door fouten van gemeente en externe adviseurs, opgelopen tot 6,5 miljoen euro.

De uitvoering van en controle op het project Westkeetshaven waren zo chaotisch geregeld dat de Zuid-Hollandse gemeente er fors bij inschoot, bleek vorig jaar uit een rapport van Deloitte & Touche.

Volgens wethouder A. Abee is de omvang van de problemen nu pas echt duidelijk doordat de gemeente orde op zaken heeft gesteld. Westkeetshaven is een nieuwbouwwijk aan de rivier de Oude Maas waar tweehonderd woningen, een internaat en drie kantoorgebouwen zijn neergezet.

B & W erkenden vorig jaar al ruiterlijk dat ze eindverantwoordelijkheid dragen. De komende maanden volgen enkele rechtszaken tegen aannemers en adviseurs. Dan moet duidelijk worden wie de rekeningen gaat betalen.

Reageer op dit artikel