nieuws

Stadsverwarming Oosterheem duur

bouwbreed Premium

zoetermeer – Projectorganisatiebureau Oosterheem uit Zoetermeer neemt de komende weken de warmtevoorziening van circa 1500 huizen in de Vinex-wijk Oosterheem onder de loep. Aanleiding vormen schriftelijk vragen van de gemeenteraadsfracties PvdA en D66 over de aangelegde stadsverwarming. Uit een handtekeningenactie blijkt dat veel mensen een aanzienlijk hoger bedrag aan energie betalen dan in hun vorige […]

zoetermeer – Projectorganisatiebureau Oosterheem uit Zoetermeer neemt de komende weken de warmtevoorziening van circa 1500 huizen in de Vinex-wijk Oosterheem onder de loep.

Aanleiding vormen schriftelijk vragen van de gemeenteraadsfracties PvdA en D66 over de aangelegde stadsverwarming. Uit een handtekeningenactie blijkt dat veel mensen een aanzienlijk hoger bedrag aan energie betalen dan in hun vorige woning, ondanks het feit dat de nieuwe woning beter is geïsoleerd.

Ook lekt het geregeld, is het warm water lauw en zou de meter niet altijd de juiste metingen verrichten. Het projectbureauorganisatiebureau Oosterheem praat de komende week met energieleverancier Eneco en met de bouwers die het systeem hebben aangelegd.

Een jurist van het projectbureau zegt dat de stadsverwarming in Oosterheem al vanaf het begin problemen kent.

Reageer op dit artikel